Θερμομονωτικά

Πρόκειται κυρίως για υλικά, των οποίων η δομή αποτελείται από πλήθος ινών, μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται αέρας (π.χ πετροβάμβακας) ή από πλέγμα κλειστών ή ανοικτών κυψελίδων, εντός των οποίων περιέχεται αέρας (πολυστερίνες). Οι θερμομονωτικές ιδιότητες των υλικών αυτών σε συνδυασμό με την αντοχή τους στην υγρασία τα καθιστά την ιδανική λύση για κάθε εφαρμογή.

Εξηλασμένη πολυστερίνη

Είναι αφρώδες πλαστικό υλικό κλειστών κυψελίδων, συγγενές της διογκωμένης πολυστερίνης. Έχει την ίδια χημική σύσταση, αλλά διαφορετική μέθοδο επεξεργασίας. Είναι ευρύτατα διαδεδομένο και έχει πολλές οικοδομικές εφαρμογές. Κυκλοφορεί στο εμπόριο υπό μορφή πλακών σε διάφορους τύπους.

Διογκωμένη πολυστερίνη

Προέρχεται από την πετροχημική βιομηχανία και ανήκει στην κατηγορία των αφρωδών πλαστικών. Παράγεται με πολυμερισμό από το μονομερές στυρένιο. Είναι εύκολα παραγόμενο και εύχρηστο υλικό και γι’ αυτό βρίσκει πολλές εφαρμογές.

Πετροβάμβακας

Πρόκειται για ινώδες υλικό, που ως πρώτη ύλη έχει ορυκτά ηφαιστιογενούς προέλευσης. Παρασκευάζεται με φυγοκέντριση, κατά τρόπο ανάλογο του ορυκτοβάμβακα. Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες καθιστώντας τον ιδανική λύση σε πυράντοχα συστήματα.

Ορυκτοβάμβακας

Είναι ινώδες υλικό ορυκτής προέλευσης με κύρια συστατικά το διοξείδιο του πυριτίου, την ανθρακική σόδα και το δολομίτη. Παρασκευάζεται σε θερμοκρασία τήξης με φυγοκέντριση ρευστής μάζας του υλικού, το οποίο εκσφενδονίζεται υπό μορφή λεπτών ινών γυαλιού.

Ξυλόμαλλο

Αποτελείται από ξυλώδεις ίνες, που έχουν αναμειχθεί και ορυκτοποιηθεί με τσιμέντο υψηλής αντοχής που προστατεύει το τελικό προϊόν από τη σήψη, τους μύκητες και τους μικροοργανισμούς και έχουν συμπιεστεί σε πλάκες κάτω από υψηλή θερμοκρασία.

Οι καλύτεροι προμηθευτές για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία τα παραπάνω προϊόντα στο κατάστημά μας

επικοινωνήστε μαζί μας

ecodin

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Λεωφόρος Δημοκρατίας 59
Άγιοι Ανάργυροι, 13562
τηλ. 210 26 10 371
φαξ: 210 26 10 372
info@ecodin.gr