Μόνωση Δώματος

Κάθε δώμα πρέπει να προστατεύει αξιόπιστα ανθρώπους, ιδιοκτησίες, ακόμα και το ίδιο το κτίριο από την περιβαλλοντική καταπόνηση, την βροχή, την ηλιακή ακτινοβολία, την απώλεια θερμότητας και πολλά άλλα.
Η απόδοση και η αντοχή των δωμάτων στο χρόνο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι και η θέση της θερμομόνωσης στην κατασκευή. Αν η θερμομόνωση τοποθετηθεί κάτω από τη φέρουσα πλάκα σκυροδέματος (κατασκευή ψυχρής οροφής), η πλάκα παραμένει συνεχώς ψυχρή με πιθανό αποτέλεσμα τη συμπύκνωση υδρατμών. Η θερμομόνωση που τοποθετείται πάνω από τη φέρουσα πλάκα, αλλά κάτω από τη στεγανωτική στρώση (κατασκευή θερμής οροφής) ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο της συμπύκνωσης υδρατμών.

Οι τρόποι για να κάνουμε πλήρη μόνωση δώματος είναι δυο:

Συμβατική μονωση

Στη συμβατική μέθοδο η θερμομόνωση τοποθετείται κάτω από την στεγάνωση.
Με συγκεκριμένο σύστημα υλικών στεγάνωσης (ελεύθερη διάστρωση μεμβράνης στεγανοποίησης και μηχανική στήριξη αυτής στο δομικό υπόστρωμα του δώματος), μπορούμε να επιτύχουμε τη χαμηλότερη τιμή, σε βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο, όπου είναι αναγκαίο σε κτίρια που επιβάλλεται, λόγω παλαιότητας.

Ανεστραμμένη μόνωση

Στην ανεστραμμένη μέθοδο η θερμομόνωση τοποθετείται πάνω από την στεγάνωση. Η κατασκευαστική αρχή της ανεστραμμένης θερμομόνωσης τοποθετει τη θερμομόνωση πάνω από τη στεγανωτική στρώση, διατηρώντας την σε σταθερή θερμοκρασία, κοντά στη θερμοκρασία του εσωτερικού του κτηρίου και προστατεύοντάς την από τις καταστρεπτικές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας και τις μηχανικές κακώσεις. Η θερμομόνωση, με αυτόν τον τρόπο, προστατεύει τη στεγανωτική κάλυψη από:

  • τις μεγάλες θερμοκρασιακές μεταβολές: +80°C έως -20°C.
  • τη διάβρωση λόγω καιρικών συνθηκών.
  • τις μηχανικές κακώσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευής, της χρήσης και της συντήρησης του δώματος.

Οι καλύτεροι προμηθευτές για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία τα παραπάνω προϊόντα στο κατάστημά μας

επικοινωνήστε μαζί μας

ecodin

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Λεωφόρος Δημοκρατίας 59
Άγιοι Ανάργυροι, 13562
τηλ. 210 26 10 371
φαξ: 210 26 10 372
info@ecodin.gr